Javni pozivi, konkursi i obavještenja drugih organa i institucija

 • Challenge fond za inovativne poslovne ideje
Challenge fond podržava švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju Sida/ Ambasada Švedske u BiH, a kroz četri godine provodi sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća.
Za potencijalne korisnike iz kategorije startupa, koji su registrovani najmanje 6 mjeseci, predviđen je maksimalni iznos granta od 10 000 Eur. Korisnici mikro, malih i srednjih preduzeća do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu do 30 000 Eur.
Više informacija o načinu prijave i javnom pozivu dostupno je u dokumentu Smjernice/Vodič za aplikante koji je moguće preuzeti na www.c2c.ba
Rok za podnošenje prijava je 10.04.2018 godine.
Potencijalnim aplikanti mogu se obratiti u općinu Lukavac kancelarija br.39 za dodatna pojašnjenja.
 • Informacija o drugom javnom pozivu „Challenge fond za inovativne poslovne ideje“

Danas je u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla, održan Info dan na kojem je predstavljen objavljeni drugi Javni poziv „Chalenge fond za inovativne poslovne ideje“. Bila je to prilika da se saznaju svi detalji o načinu i uvjetima prijave, iznosima koji stoje na raspolaganju aplikantima i kriterijima koji se moraju ispuniti.

Informacije o načinu prijave i javnom pozivu, dostupne su u dokumentu Smjernice/Vodič za aplikante koji je moguće preuzeti na www.c2c.ba. Rok za podnošenje prijava je 10. april 2018.g. do 24 h.

 • Oglas za podnošenje zahtjeva za dodjelu finansijskih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba socijalno ugroženih branilaca i članova njihovih porodica u 2018. godini na području Tuzlanskog kantona

Više informacija

 • Prijavite se za finansijsku podršku i organizujte korisne aktivnosti u svojoj lokalnoj zajednici

Fond omladinskog angažmana nudi priliku svim mladima iz Bosne i Hercegovine, posebno onima bez iskustva u omladinskom angažmanu, da se prijave za finansijsku i mentorsku podršku kako bi organizovali aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama. Za finansijska sredstva u iznosu do 4000 KM mogu se prijaviti omladinske i(li) nevladine organizacije, neformalne omladinske grupe i pojedinci. Više informacija na sljedećem LINKU.

 • Drugi javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda za inovativne poslovne ideje otvoren je danas. Sredstva u ukupnom iznosu od oko 3 miliona eura namijenjena su mikro, malim i srednjim preduzećima sa područja Bosne i Hercegovine i Švedske, kao i startup-ima sa inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Drugi javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda za inovativne poslovne ideje

 • Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) uz podršku Ambasade Republike Češke, UNDP, GIZ, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, po drugi put u Bosni i Hercegovini organizuje dodjelu nagrade “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“ 2018. Tekst poziva i Prijavni obrazac na sljedećim linkovima:

Poziv za prijavu BHGA

Prijavni obrazac BHGA

 • Na web stranici „Mreža mira“ objavljen je javni poziv za podršku Udruženja žena i ženske organizacije pod nazivom „Odvažne i hrabre, to ste vi“! Cilj ovog projekgta je pružiti podršku ženskim organizacijama i udruženjima, doprinijeti njihovom radu i uslovima, te ojačati njihov status i poziciju. Kroz ovaj projekat, najbolje ideje bi bile nagrađene konkretnom materijalnom podrškom.Donacija I: 5.000 KMDonacija II: 4.000 KMDonacija III: 3.000 KMPozivaju se  sve zainteresovane organizacije i udruženja da prijave svoje projekte i ideje, kako bi ostvarile pravo učešća u projektu. Poziv se odnosi na sve ženske organizacije i udruženja unutar BiH, koje imaju ideju i žele unaprijediti i razviti poslovanje istih. Poziv traje od 14.2. do 7.3.2018., a objava nagrađenih projekata će se izvršiti 8.3.2018.Za sudjelovanje je potrebno izvršiti prijavu i poslati detaljniji opis projekta. Detaljnije informacije mogu se potražiti na LINKU.
 • Mapa pristupačnosti za lakšu potragu za potrebnim informacijama o školamaUdruženje građana “Nešto više”izradilo je mapu pristupačnosti za oko 300 škola sa područja Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Zeničko – dobojskog kantona, Grada Mostara i Banja Luke sa ciljem da se djeci i mladima sa invaliditetom, te njihovim roditeljima, olakša potraga za pristupačnom i odgovarajućom školom.Mapa funkcionira jednostavno, do podataka se dolazi na dva načina: klikom na ponuđene linkove ili upisivanjem naziva određene škole. Nakon što se pronađe škola koja je predmet interesovanja, pokazat će se sljedeći podaci: da li škola ima lift, rampu, pristupačan toalet i druge informacije. Mapu je moguće otvoriti na sljedećem linku:Zelim Znanje
 • SHL objavio poziv za prijave na Move On Seminar I – LINK
 • Maypole grantovi za žene – LINK
 • Podrška ženskim organizacijama i udruženjima žena “Odvažne i hrabre, to ste vi!” – LINK
 • Poziv na prezentaciju Etičkog kodeksa u Doboju – 15.02.2018.   LINK
 • Otvoren konkurs za financiranje mladih feminističkih inicijativa i organizacija  LINK